Treding & Top Stories

Traian Băsescu a fost turnător la Securitate – CAB

Traian Băsescu A Fost Turnător La Securitate

Traian Băsescu a fost colaborator al Securităţii, iar vestea dată de Curtea de Apel Bucureşti a picat ca un fulger în capul celor care și-au distrus viețile ca să-l susțină politic pe bătrânul fost comandant de navă, dar și de țară, România.

Curtea de Apel Bucureşti a constatat fără dubiu calitatea de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu, dar decizia poate fi atacată la Înalta Curte, lucru pe care Băsescu a anunțat deja că îl va face. Băsescu a susținut tot timpul că nu a colaborat cu fosta Securitate, chiar și după ce CNSAS a înregistrat dosarul la sfârşitul lunii mai, la Curtea de Apel Bucureşti, informează news.ro

Verdict Curtea de Apel Bucureşti: ”Admite acţiunea. Constată calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa pârâtului Băsescu Traian”

Traian Băsescu n-ar fi știut ce scrie

Nota de constatare conţine descrierea documentelor găsite în diverse dosare despre Traian Băsescu, copii ale notelor informative, atât olografe, cât şi cele redactate de ofiţerul de Securitate în urma discuţiilor cu ”sursa”, istoricul dosarului şi corespondenţa dintre diverse instituţii. De asemenea, este înregistrat și numele pe care îl folosea Băsescu atunci când turna la Securitate: “Petrov”

Băsescu, fost președinte al României: “Ştiu ce am făcut şi nu cred că ce am făcut eu poate fi etichetat ca fiind colaborare cu Securitatea, mai ales că este vorba despre documente din Institutul de Marină, iar instituţia care se ocupa de noi erau Contrainformaţiile militare despre care, recunosc, că la 21 de ani habar nu aveam că sunt parte a Securităţii. Este o decizie a judecătorului, nu pot să o contest decât legal, ca un om care a ţinut la construcţia unui sistem de justiţie. Voi contesta decizia la Înalta Curte. Pentru mine, trebuie să recunosc, că este o oarecare amărăciune…”

Traian Băsescu poate ataca decizia CAB în 15 zile.