StiriȘtiri județul Arad

Trupul eroului Mădălin Stoica rămâne în Kandahar pentru că autorităţile nu-şi mişcă fundul în week-end!

Week-end-ul e week-end! Nici iarba nu creşte!

Trupul neînsufleţit al caporalului Mădălin Stoica, ucis vineri în regiunea Kandahar din Afganistan, în urma unui atac cu mașină capcană, va ajunge în țară abia săptămâna viitoare. De ce? Pentru că este week-end. Iar în week-end, ofițerimea de paradă din MApN, coloneii şi generalii făcuţi ca Oprea, la apelul bocancilor, nu-şi strică siesta pentru a demara procedurile de repatriere. Cam aşa îşi arată… patria recunoştinţa pentru eroii ei, ţinându-i încă trei zile la rece (cel puţin!), pe pământ străin.

Klaus Iohannis, președinte al Consiliului Suprem de Apărare a Țării, i-a semnat acolo un ordin prin care l-a făcut cavaler pe defunct, după care a plecat să se relaxeze cu Carmencita.

Guvernanţii… ei bine, în privinţa guvernanţilor patriotismul e doar atunci când, la evenimente cu caracter militar, stau drepţi şi îşi duc mâna la inimă, ca un gest reflex, de nu ştii exact dacă simulează un atac cardiovascular. Sau atunci când Liviu Dragnea încalecă elicopterul să meargă într-un suflet la Ţebea…

Altfel, week-end-ul e week-end! Nici iarba nu creşte!

Bitpress