Trust Vigor 5.1 Surround – un sistem audio cu preţ accesibil care nu dezamăgeşte [REVIEW] (Sisteme audio boxe)

Trust este o companie olandeză cunoscută de periferice pentru PC-uri, cu un raport calitate-preţ bun. De peste 30 de ani, organizaţia s-a concentrat pe segmentele low-cost şi mid-range ale pieţei, iar faptul că încă există este o dovadă a faptului că produsele Trust sunt fiabile şi populare.

Am testat Vigor 5.1 Surround, un sistem audio pentru PC puternic şi cu o calitate a sunetului foarte bună pentru acest segment de preţ. Totuşi, dimensiunile şi numărul accesoriilor care vin în cutie (6) fac ca acest sistem să fie potrivit mai degrabă pentru un „man cave” bine izolat decât pentru un birou obişnuit, instalat în dormitorul din apartamentul de bloc.

PREZENTARE

Cele şase elemente ale sistemului sunt realizate din lemn şi plastic, iar design-ul, deşi plăcut şi corect, nu iese în evidenţă.

Controlul basului se face prin intermediul unui buton poziţionat pe subwoofer, iar difuzoarele pot fi controlate prin intermediul telecomandei wireless de care beneficiază sistemul. Aceasta este simplă şi include trei butoane: Volume + şi – şi Mute. Volumul poate fi ajustat şi el direct de pe subwoofer, dar această variantă nu este chiar comodă, deoarece butonul dedicat este poziţionat pe lateral.

În schimb, nu se poate ajusta basul din telecomandă. Totuşi, aceasta este o setare care nu se face prea des.

Sistemul este disponibil în două versiuni, maro şi negru. Am avut la teste cea de-a doua variantă.

La Trust Vigor 5.1 cablurile sunt suficient de lungi pentru a aranja sistemul aşa cum doriţi în încăpere. Cele de la subwoofer la sateliţi au 800 de cm, iar cele de la Sub la Center şi Sub la Front – 280 de cm.

PERFORMANŢE

Pentru preţul lui, acest sistem oferă un sunet surround bogat şi clar, cu bas foarte puternic. Practic, într-un apartament de bloc nu vei putea seta volumul prea sus fără să te trezeşti cu bătăi în ţevi şi 2-3 vecini la uşă. De aceea am spus că Trust Vigor 5.1 Surround mi se pare mai potrivit pentru un „men cave” bine izolat fonic sau situat într-o casă dintr-un cartier aerisit.

Chiar şi la volum mic, poţi percepe clar diferenţa între tonurile înalte şi cele joase, ceea ce este impresionant pentru un sistem cu un asemenea preţ.

Basul este foarte puternic încă de la primele trepte, aşa că nu l-am folosit aproape de minim, deoarece biroul meu se află în dormitor, iar pentru această cameră nu este nevoie de mai mult. Locuind la bloc, nu am putut testa sistemul la volum maxim pentru câteva minute măcar, deoarece este prea puternic, iar zidurile interioare prea subţiri.

Subwoofer-ul este, normal, centrul sistemului, iar toate butoanele şi sloturile sunt situate pe un panou lateral.

Gândit în special pentru jocurile video, Vigor 5.1 este un sistem care se descurcă onorabil şi atunci când este folosit pentru muzică sau filme. Totuşi, trebuie precizat că pentru muzică nu aveţi nevoie de un sistem atât de complex, dacă nu sunteţi audiofili.

Pentru a putea folosi sistemul la capacitate maximă aveţi nevoie de o placă de sunet cu conexiuni Line-Out, Rear Surround şi C/Sub (verde, negru, portocaliu). Pentru cei care nu dispund e aşa ceva, există şi o versiune Vigor 2.1 care se conectează la jack-ul audio Line-Out (verde).

O altă caracteristică interesantă a sistemului este funcţia de gestionare inteligentă a energiei. Vigor 5.1 intră în modul standby atunci când nu este folosit. Pentru asta trebui să apăsaţi butonul Eco-Mode de pe lateral, situat lângă cel Power.

Caracteristici tehnice:

Tip sistem: 5.1
Putere RMS (efectivă): 75 W
Bandă de frecvenţă: 20 – 20.000Hz
Sateliti: 5
Impedanţă: 4 Ohm
Putere satelit rms (w): 8 W
Subwoofer: 35 W
Conector: 3 x jack universal de 3,5 mm
Telecomanda: da, wireless
Culoare: negru

CONCLUZIE

Pentru preţul lui, de aproximativ 450 de lei (de Black Friday l-am văzut chiar la preţul de 300 de lei), sistemul Trust Vigor 5.1 oferă performanţe foarte bune. Nu îl veţi putea, însă, folosi la volum mare prea mult timp într-un apartament de bloc, deoarece este puternic. Mai mult, ţinând cont şi de dimensiuni, cred că produsul este mai potrivit pentru cei care locuiesc la casă sau au o încăpere (de exemplu la subsol) transformată în „man cave”.

(…)

Cuvinte cheie: trust, trust vigor 5.1, review

Subiecte asemănătoare:
» Sony Xperia XZ1 – vine cu un exterior familiar, dar cu cea mai bună cameră pe care am văzut-o pe un smartphone Sony [REVIEW]
» ZenFone 4: un upgrade binevenit, cu îmbunătăţiri semnificative [REVIEW]
» Acer Predator Helios 300 (17) – mai mare nu înseamnă întotdeauna mai bun [REVIEW]
» iPhone 8: aparenţele pot fi înşelătoare [REVIEW]
» Galaxy Note 8 – cel mai bogat în funcţii smartphone din lume [REVIEW]

Articol original – Trust Vigor 5.1 Surround – un sistem audio cu preţ accesibil care nu dezamăgeşte [REVIEW], de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More