Turcia a doborât un aparat de zbor NEIDENTIFICAT! Anunțul făcut de autoritățile turce

Autoritatile turce au anunțat că avioanele sale de luptă au doborât un aparat de zbor neidentificat. Potrivit BBC News, aeronava ar fi pătruns în spațiul aerian al Turciei, în apropiere de granița cu Siria. Armata turcă a precizat că aparatul neidentificat a fost avertizat de trei ori înainte de a fi doborât.

Presa din Turcia, care citează surse oficiale, scrie că aparatul doborât ar fi de fapt o dronă, însă această informație nu a fost confirmată de autorități.

Jurnaliștii britanici susțin că mai mult de 2 milioane de sirieni au fugit în Turcia în timpul celor patru ani de conflict.

aparat de zbor neidentificat

Miercuri, șeful diplomației turce, Feridun Sinirlioglu, a declarat că numărul de refugiați din Siria care sosesc pe continentul european va continua să crească.

‘Din păcate, analizând evenimentele care au loc la sud de frontierele Turciei, nu este greu de prevăzut că numărul de sirieni și de alți oameni care caută siguranță și refugiu în Europa va continua să crească și este posibil să crească substanțial. Ceea ce vedem astăzi este, se pare, doar vârful aisbergului’, a spus ministrul de externe al Turciei.

Potrivit lui Feridun Sinirlioglu, ‘este doar o chestiune de timp când va avea loc un nou exod în masă’.

Referitor la participarea umanitară a Turciei în problema refugiaților, șeful diplomației turce a amintit că țara sa a primit cel mai mare număr de refugiați.

‘Numărul lor este de peste 2,2 milioane, cheltuielile noastre se apropie de o sumă formată din 11 cifre, în dolari. În același timp, ajutorul internațional este mai mic de jumătate de miliard de dolari. Termenul de împărțire a poverii a devenit vorbă goală’, a spus ministrul de externe al Turciei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More