Ultimă oră: Infotrafic – Ceaţă şi vizibilitate redusă pe mai multe drumuri importante

Ultimă oră: Infotrafic – Ceaţă şi vizibilitate redusă pe mai multe drumuri importante

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau a vremii nefavorabile, nici probleme majore privind fluenţa traficului pe arterele principale.

Sursa citat[ precizează însă că este semnalată ceaţă care reduce pe alocuri vizibiliatea sub 100 de metri şi chiar sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere precum Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti (km. 11 – 49), A2 Bucureşti – Constanţa (km. 12 – 193), Autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti (km. 14 – 31), DN1Bucureşti – Ploieşti (km. 39 – 61), DN1B (şoseaua de centură a municipiului Ploieşti), DNCB (şoseaua de centură a municipiului Bucureştiului, în partea de sud), DN5 şi DN6 (în judeţul Giurgiu), DN3, DN4 şi DN3A (în judeţul Călăraşi), DN64 şi DN65 (în judeţul Olt).

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, conducătorii auto care se deplasează în astfel de zone sunt sfătuiți să reducă pe cât posibil viteza de deplasare, să folosească luminile de ceaţă, să utilizeze corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare pentru a vedea şi a putea fi observaţi în trafic, să evite să se angajeze în depăşirea altor vehicule sau să o facă doar după a asigurare temeinică, să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă şi, în general, să manifeste o conduită preventivă la volan.

Publicat la Tue, 06 Feb 2018 06:46:59 +0000

Fapt divers

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More