Știri județul Hunedoara

Un accident rutier din Hunedoara a afectat circulația feroviară pe relația Timișoara

sursa

Traficul feroviar în județul Hunedoara este blocat între stațiile Dobra și Holdea, după ce șoferul unui autotren, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit carosabilul și a ajuns pe linia de cale ferată, blocând circulația trenurilor pe tronsonul Ilia – Lugoj, a anunțat Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA.

Din păcate, mai mulți pasageri au fost afectați de problemele apărute. Până la finalizarea intervențiilor de retragere a tirului din zona de siguranță feroviară, trenul IR 1818, care circulă în relația Timișoara Nord – Târgu Mureș Sud, staționează în gara Margina, până la redeschiderea liniei, iar trenul IR 1837, care circulă în relația Iași – Timișoara Nord, a fost redirecționat pe ruta ocolitoare Ilia – Ram – Glogovăț – Timișoara Nord.

Operațiunile de eliberare a traseului feroviar sunt în curs de desfășurate, fiind efectuate de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU). De asemenea, personalul feroviar de specialitate se află la fața locului și acordă tot sprijinul necesar reprezentanților ISU pe parcursul operațiunilor de ridicare și retragere a tirului de pe calea ferată, astfel încât circulația trenurilor pe ruta directă Ilia – Lugoj să fie reluată în condiții de siguranță.