Un barbat a furat pene de la mai multe exponate de pasari din muzee, provocand un prejudiciu de 6 milioane de dolari

Procurorii din Basel au acuzat un cetatean elvetian de furtul unor pene in valoare de cateva milioane de dolari din muzeele mai multor tari vorbitoare de limba germana, a informat sambata publicatia elvetiana de weekend, Schweiz am Wochenende, citata de DPA, informeaza AGERPRES.

Barbatul de 45 de ani a vizitat mai multe muzee de istorie naturala din Elvetia, Germania si Austria, de unde a furat pene de la 167 de exponate de pasari de prada.

Dauna produsa de hot a fost estimata la aproximativ 6 milioane de dolari, insa pierderile pentru stiinta sunt inestimabile, in conditiile in care in unele cazuri era vorba despre exponate unice.

Aparent, obiectivul barbatului pare sa fi fost de a-si crea propria colectie de pene de pasari de prada, potrivit raportului procurorilor.

The post Un barbat a furat pene de la mai multe exponate de pasari din muzee, provocand un prejudiciu de 6 milioane de dolari appeared first on ZiarMM.

ZiarMM

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More