Un copil de 10 ani din Neamț a reușit să impresioneze la Chefi la cuțite

 

Spre finalul unei ediții Chefi la cuțite, jurații au avut parte de surpriza vieții lor. De obicei chefii ghicesc cine este cel sau cea care a gătit pentru ei, însă de această dată, chef Scărlătescu a intuit preparatul din farfuriile lor. Mulțumiți de gustul și aspectul păstrăvului cu o crustă frumoasă și de dovlecelul gratinat de alături, chefilor nici prin gând nu le-a trecut cine este bucătarul.

Când din spatele ușilor li s-a ivit o mogâldeață de om în platou, jurații au făcut ochii mari cât cepele. Doamne, ce copil! Incredibil! au exclamat chefii.

Cea mai mare pasiune a mea este bucătăria! – Asta a spus un puști de numai 10 ani din Roman, concurent la Chefi la cuțite. Alexandru, cu banii stânși în pușculița personală își cumpără cuțite. Pentru că îi place foarte mult să lucreze cu peștele, băiatul curăță și filetează fără nicio problemă.

Am ales această rețetă pentru că este una dintre cele mai complicate din punctul meu de vedere, declară băiatul. Alex le-a mărturisit chefilor că este fan Florin Dumitrescu și că a învățat să gătească după rețetele lui. Puștiul a spus că i-a urmărit toate videoclipurile și că rețeta cu care s-a prezentat la concurs este de fapt rețeta chefului său preferat.

Întrebat de curiozitate de cheful Florin cum a procedat, copilul a răspuns că mai întâi a memorat rețeta și apoi a gătit-o. Copile, esti senzațional! a fost replica juratului. Alexandru i-a amuzat pe chefi când le-a povestit că atunci când era mic a mai gătit și alte preparate, printre care plăcintă cu mere, piept de rață cu sos de portocale.

Băiatul, cu un umor de care nici măcar nu era conștient, a precizat că pe la 9 ani s-a apucat serios de gătit și că de bucătărie s-a apucat în urmă cu 5 ani, când era mic!…

Nemțeanul de numai 10 ani a reușit să obțină două dintre cele trei cuțite necesare pentru a merge mai departe în concurs. Un os de pește care i-a scăpat din vedere la curațat i-a răpit unul dintre cuțite. Chiar și așa preparatul gătit de micul bucătar poate concura lejer cu zecile de preparate făcute de bucătari cu experiență.Ziar Piatra-Neamt

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More