Știri județul Bacău

Un om a murit de frig, patru persoane au fost mușcate de câini, una de pisică și alta, de cal

sursa

În numai trei zile, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Bacău au fost zile de foc: s-au înregistrat nu mai puțin de 564 de pacienți, care s-au adresat unității medicale pentru diferite afecțiuni. 115 dintre aceștia au fost și internați, 95 de adulți și 20 de copii. Frigul de afară a făcut și victime.

„Au fost aduse în Urgență două persoane care au fost afectate de condițiile meteo și temperaturile scăzute. Este vorba despre un pacient din Pâncești, de 75 de ani, diagnosticat cu hipotermie severă și hipoglicemie, care a fost internat pe Medicină Internă, iar o a doua persoană, de 59 de ani, tot cu hipotermie severă, supravegheată tot pe Secția de Medicină Internă, nu a mai putut fi salvată, ea decedând a doua zi”, a declarat Mirela Romaneț, purtătorul de cuvânt al SJU Bacău.

Și zăpada de pe trotuare a creat probleme. În ultimele zile, s-au prezentat la spital 40 de cazuți pe gheața, dar dintre aceștia doar 4 au fost internați pe Ortopedie. Un caz mai grav, un pacient de 65 de ani, din Bacău, diagnosticat cu politraumatisme prin cădere de la înălțime, cu multiple fracturi costale, hemopneumotorax (perforare plămâni, n.r.) și accident vascular hemoragic, este, în prezent, sub supraveghere medicală la Chirurgie Generală.

Tot în UPU s-au oferit consultații și tratamente de specialitate pentru cinci pacienți mușcați de câini (4) și pisică (1), dar și pentru un bărbat din Cleja, care a necesitat internare la Chirurgie Plastică, după ce a fost mușcat de cal.

Agresiunile fizice și accidentele rutiere au fost și ele cauzele a 16 prezentări, dar fără a necesita internare.

Doar un copil de 6 ani, victima unui eveniment rutier, a rămas în grija medicilor de la Pediatrie, după ce a fost diagnosticat cu un traumatism cranio-cerebral mediu și fractură de claviculă. Nici virozele respiratorii „nu s-au lăsat mai prejos” și au adus în spital 39 de pacienți, din care 13 cu sindrom febril neprecizat. Și pentru că e în continuare frig, la Urgențe s-au mai aciuat și 4 oameni ai străzii, care sunt supravegheați medical, dar fără internare.