Ungaria şantajează România, iar Dragnea şi Tudose îi dă o mână de ajutor!

Pentru sprijin parlamentar, Liviu Dragnea ar anexa şi Transilvania la Ungaria!

Pe 25 septembrie, anul acesta, plenului reunit al OCDE (clubul celor mai dezvoltate economii din lume) urmează să se pronunţe asupra intrării României în acest organism. Se opune, însă, guvernul maghiar, statul vecin fiind membru din 1996, care nu vrea să acorde un vot pozitiv decât dacă autorităţile din România redeschid liceul din Târgu-Mureş. Culmea, ungurii sunt susţinuţi în şantajul lor de autorităţile de la Bucureşti, în special de premier şi de preşedintele PSD Liviu Dragnea, care nu vor să piardă sprijinul UDMR la guvernare.

Pe scurt, chestiunea stă în modul următor. Guvernul condus de Viktor Orban se bazează, la anul, şi pe voturilor cetăţenilor maghiari din Transilvania, al căror mare of este Liceul Romano-Catolic din Târgu-Mureş. Acesta a fost închis în baza unei decizii judecătoreşti întrucât, în urmă cu trei ani, Ştefan Someşan, la acel moment şeful Inspectoratului şcolar Mureş, a minţit Consiliul Local arătând că Ministrul Educaţiei Naţionale a dat aprobare pentru înfiinţarea liceului teologic. Timp de doi ani, liceul a funcţionat pe baza unui fals juridic, iar în vara acestui an instanţa l-a închis, iar Ştefan Someşan este cercetat de procurorii DNA.

Deloc surprinzător ţinând cont de statutul lui de penal, Liviu Dragnea a luat peste picior decizia instanţei româneşti.

„Cui foloseşte această sămânţă de scandal? Cui foloseşte că acei copii, cetăţeni români, sunt într-o tensiune foarte mare, fiind daţi afară din şcoală? Poate nu toată lumea se sperie de procurori. Tot aud de cercetarea DNA. Atunci să meargă copiii la DNA.“.

Ca o coincidenţă, poziţia sa a venit chiar la o zi după ce a reînnoit colaborarea parlamentară cu liderul UDMR Kelemen Hunor, fără de care guvernarea sa ar cam rămâne cu fundu-n baltă.

Ministrul de Externe este singurul care a avut o poziţie normal la cap, afirmând că ,,orice instituţie de învăţământ din România trebuie să respecte fără excepţie legea română, aceasta nefiind aplicată discriminatoriu pe criterii etnice, religioase sau de altă natură”, numai că este luat peste picior de ministrul Tudose, care spune aşa:

„Înţeleg că domniile lor reprezintă esenţa diplomaţiei. A fost o reacţie mai de Ministerul Sporturilor, mai ca la box, aşa, dai tu, dau şi eu.“.

Cam aşa se face politică în România… Temă de casă pentru votanţii PSD: vă mai aduceţi aminte, dragilor, cum se zguduia cămaşa pe ei de patrioţi ce erau în campanie? Şi acum se scutură, dar se scutură de patriotism…

Bitpress

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More