Uraganul Irma: Bilantul creste la 12 morti, in Florida 

Uraganul Irma a provocat moartea a cel putin 12 persoane in urma trecerii sale devastatoare prin Florida, potrivit ultimului bilant furnizat de serviciile de salvare ale acestui stat din sud-estul SUA, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

“Numarul de decese confirmate care pot fi atribuite uraganului Irma se ridica in prezent la 12”, a declarat pentru AFP Alberto Moscoso, un purtator de cuvant al serviciilor de urgenta din Florida, fara a furniza mai multe amanunte privind cauzele acestor decese.

Irma a lasat in urma pagube considerabile in special in arhipelagul Keys, unde 85% dintre locuinte au fost total sau partial distruse. Este locul care a fost lovit primul de Irma pe teritoriul SUA duminica dimineata, cand uraganul era insotit de rafale de vant de peste 215 km/h.

Presedintele american Donald Trump a anuntat ca se va deplasa joi in Florida pentru a vedea la fata locului amploarea pagubelor, insotit de sotia sa Melania.

“La modul general, toate casele din Keys au fost afectate intr-un fel sau altul”, a declarat marti seful Agentiei americane pentru situatii de urgenta (FEMA), Brock Long. Circa “25% din casele din Keys au fost distruse si 60% au fost avariate”, a precizat el.

In restul statului Florida, afectat mai putin grav, viata a inceput sa-si reia cursul normal. Peste 15 milioane de persoane nu dispun in continuare de electricitate, carora li se adauga un milion de persoane in statul vecin Georgia.

Aeroportul din Miami si-a reluat marti partial activitatea, operand la 30% din capacitate. Orasul nu a fost scutit de furturi si 25 de persoane au fost arestate, potrivit serviciilor de politie.

The post Uraganul Irma: Bilantul creste la 12 morti, in Florida  appeared first on ZiarMM.

ZiarMM

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More