Vânători-Neamț: Coșuri de gunoi și o cruce vandalizate de rromi

Rromii din cartierul Fagi a comunei Vânători-Neamț reușesc să capteze atenția publică încă o dată. Evident, prin fapte antisociale. De data aceasta, mai mulți rromi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, au vandalizat mai multe coșuri de gunoi din centrul satului Vânători, dar și o cruce amenajată de familia unui preot ucis în urma unui accident, acum ceva ani. Din spusele mai multor cetățeni din comună, respectivii rromi și-au vărsat nervii pe cruce și coșurile de gunoi, în urma refuzului patronului unui club din zonă de a-i lăsa să intre la distracție.

Clic pentru a vedea prezentarea.

“Au stricat toate coșurile de gunoi, din centrul comunei. Nenorociții au mai distrus și crucea de pe locul unde a murit un preot, acum câțiva ani, într-un accident de mașină. Ăștia merită bătuți cu parul. Să li se taie ajutoarele sociale și puși la muncă. Ori dacă nu, mers peste ei și luați cu furcile la bătaie. Ne-am săturat de ei. Primesc alimente de la primărie, care vin de la Uniunea Europeană și ei vin prin sat și le vând. Vin pe la porțile oamenilor și-i întreabă dacă nu cumpără ulei, făină, bulion, zahăr sau paste. Unii dintre își vând alimentele primite de la primărie și la un magazin mixt din comună, în schimbul băuturii și țigărilor”, ne spune revoltat un cetățean.

Primăria comunei, prin vocea viceprimarului Vasile Coșofreț, ne spune: “Au fost stricate nouă coșuri de gunoi și acea cruce. Am vorbit cu mai mulți dintre rromii din Fagi, dar niciunul nu recunoaște. Anul acesta trebuie să achiziționăm neapărat acel sistem de monitorizare video și să montăm camere în mai multe zone din comună. Am trimis deja oameni să monteze alte coșuri noi de gunoi, în locul celor distruse. Vă spun sincer, ne-am săturat și noi”. (C.T. STURZU)

The post Vânători-Neamț: Coșuri de gunoi și o cruce vandalizate de rromi appeared first on Stiri.

Stiri

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More