VIDEO FOTO – Val de spargeri în Cartierul Tineretului. Hoții fură tot ce prind

Sibienii care locuiesc în Cartierul Tineretului sunt terorizați. De aproape o lună le sunt sparte casele și mașinile. Nu trece noapte fără ca vreo locuință să nu fie prădată de hoți. Până acum aproximativ 20 de case au fost sparte, iar hoții au furat tot ce le-a picat în mână, fără vreo pretenție anume. Polițiștii sunt în alertă și îi caută de hoți.

 

Mașina dezmembrată

Ștefan Bighea este unul dintre sibienii călcați de hoți. ”Miercuri dimineața am găsit ușa de la intrare forțată, apoi am văzut că și ușa care duce la garaj era deschisă. Când am intrat în garaj am văzut că mașina nu mai avea roți…au furat roțile! Au desfăcut ușile ca să scoată boxele, au rupt capitonajele. Au vrut să ia și motorină, dar nu au putut deschide capacul, așa că au demontat bancheta din spate ca să ajungă la pompă…incredibil…”, povestește sibianul.

Ștefan nu a fost furat prima dată. În urmă cu trei săptămâni hoții au intrat din nou în casa lui și au luat ce era la îndemână. ”Lucrez la casă, așa că mi-au luat toate uneltele- bormașină, flex..ce au mai găsit. Aveam și mașinuțe, replici la modele de lux, pe care le-au luat. Aveam unele mai mari la vreo 70 de euro bucata, unele mai mici de vreo 30 de euro, dinastea au luat vreo 6 bucăți, și altele și mai micuțe la vreo 10 euro. Le-au luat pe toate”, spune sibianul.

Vizează casele în construcție

Casa lui Ștefan este a 20-a spartă în decurs de o lună și a 5-a mașină dezmembrată. Majoritatea sunt case în construcție, iar hoții au plecat cu toate uneltele pe care le-au găsit în interior. Nu sunt însă dornici doar de așa ceva, ci pleacă cu tot ce se poate căra. ”Unui vecin i-au furat carnea congelată din lada frigorifică. La altul i-au luat din curte vreo 30 de găini, 3 capre și un țap. La altul, cu câteva zile înainte de mine i-au luat tot așa, toate uneltele cu care lucra”, povestește sibianul.

Acesta spune că exact în momentul în care polițiștii făceau anchetă la casa lui au primit un apel că o altă locuință fusese spartă în Cartierul Veteranilor. ”Știu pe cineva acolo la care i-au spart casa de 5 ori”, povestește Ștefan Bighea.

Oamenii sunt terorizați și nu știu ce să facă. Mulți se gândesc să se mute mai repede în noile case, pentru că speră că așa hoții vor fi descurajați. ”Nici nu știu ce să fac. Eu mai am de lucru la casă, dar daca filează ziua și mă văd ca lucrez iarăși, o sa vină sa fure uneltele. Cred că o să dorm aici până termin”, se gândește Ștefan.

Polițiștii confirmă valul de spargeri și spun că sunt în căutarea hoților.’’Sunt înregistrate mai multe plângeri pentru săvârșirea de infracțiuni de furt din locuințe și autoturisme. În prezent dosarele sunt instrumentate de biroul de investigații criminale’’, spune Elena Welter de la IPJ Sibiu.

 

 

Source

Ora de Sibiu

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More