StiriȘtiri județul Satu-Mare

VIDEO: Protestul karaoke, “cu gura la burta”. Nu platesc intretinerea, dar vor locuinte “moca”

Se dau de ceasul mortii, impingand la inaintare cateva suflete nevinovate, urland in gura mare ca autoritatile statului nu le respecta drepturile. Cu nelipsita tigara stransa intre buze, acuza Serviciul de Asistenta Sociala al Primariei Baia Mare ca i-a scos in strada, ca mor de frig, ca pruncii au de suferit, ca sunt victime ale unui sistem corupt. De parca nu ar fi suficient de vocali si de vizibili, apeleaza la un microfon de karaoke si o boxa audio ce emana un efect specific manelelor, cerandu-le copiilor pe care au uitat sa ii duca la scoala sa strige din toti rarunchii: „hotii, hotii!”.

Ce uita sa spuna este faptul ca au stat ani la rand in locuintele Municipiului Baia Mare, fara a plati vreun leu. Nici macar costurile pentru utilitati nu si le-au acoperit. Au platit altii pentru ei. Poate mai napastuiti de soarta, dar mai constiinciosi. Mai grav, omit sa spuna la microfonul de imitat manele ca au fost evacuati de instanta, iar la plecare au furat tot ce era bun din imobile, dupa care le-au devastat. Asta e recunostinta lor fata de ocrotirea pe care societatea le-a acordat-o, suportand din banii nostri, ai tuturor, intretinerea lor.

Prezumtivi infractori, isi permit sa scoata in evidenta acte de coruptie in dreptul celor care i-au ajutat sa aiba un acoperis deasupra capului, sa nu ajunga sa isi creasca pruncii printre boschetari. Acum, tot ce fac este sa invoce drepturile pe care le au, uitand complet de obligatii.

Episodul ilustrat in imaginile de mai jos, petrecut in fata Serviciului de Asistenta Sociala, este un exemplu viu al modului in care niste tigani, pretinsi romani pur sange, se raporteaza la autoritati si la cei din jur. Denigrat in public, directorul Bogdan Gavra a avut o atitudine diplomata, dar ferma. Le-a oferit copiilor, satui sa urle in microfon, cate un sanwich, iar parintilor, inclusiv celor “cu gura la burta”, le-a explicat faptul ca vor fi evacuati, din cauza datoriilor acumulate: 6.500 lei, pentru o familie, respectiv 5.200 lei, pentru alta.

In schimb, Politia Locala a fost lamentabila. Agentii au preferat sa le intoarca spatele protestatarilor, in loc sa le impuna a respecta legea. Timp de aproape o jumatate de ora, boxa de karaoke a sunat asurzitor, deranjandu-i pe toti cei prezenti pe strada, in cladirea SPAS sau celelalte imobile din zona strazii Dacia.

Ciprian DRAGOS

 

 

The post VIDEO: Protestul karaoke, “cu gura la burta”. Nu platesc intretinerea, dar vor locuinte “moca” appeared first on ZiarMM.

ZiarMM