StiriȘtiri județul Sibiu

VIDEO- Sibiul va avea cel puțin o parcare subterană în zona centrală. Anul viitor încep lucrările

Locurile de parcare din Sibiu sunt insuficeinte pentru numărul de mașini în continuă creștere. În zona centrală este cel mai greu de găsit un loc de parcare, iar situația nu stă mai bine nici în cartierele aglomerate. Primăria însă va rezolva această problemă, măcar parțial.

Anul viitor va începe construcția unei parcări subterane în zona Gării. ”În zona centrală nu vom amenaja parcări supraetajate. La Gară însă va fi cea subterană, iar la suprafață vor fi amenajate locuri de parcare, de asemenea. În total vor fi aproximativ 300 de locuri. Numărul exact al acestora se va stabili prin studiul de fezabilitate. Sperăm să putem încheia contractul pentru lucrări în a doua jumătate a anului viitor”, spune primarul Sibiului, Astrid Fodor.

LIVE VIDEO – Primarul Astrid Fodor în direct la ’’Interviuri pe Față’’ pe Ora de Sibiu. Acum în direct pe Ora de Sibiu

Posted by Ora de Sibiu on Friday, 8 December 2017

Aceasta spune că o dată cu deschiderea acestei parcări se va lua în calcul ca Piața Mică și Piața Huet să rămână zone pietonale. ”A fost atât de frumos în ziua când s-a interzis accesul mașinilor în aceste zone. Avem un patrimoniu extraordinar ce trebuie văzut. Dacă aceste zone vor fi pietonale se vor putea organiza mai ușor și evenimentele culturale…iar din Gară până în centru faci pe jos 7 minute, atât am făcut eu, pe tocuri”, spune primarul.

Primăria a identifcat încă o zonă în care se va putea construi o parcare subterană, dar acesta este un proiect de viitor. Unul mai apropiat însă este cel al unei parcări supraetajate într-unul din cele mai aglomerate cartiere. ”Am identifcat un teren viran între Mihai Viteazu- Strada Iorga și Rahovei, unde se poate ridica o astfel de parcare. Va avea trei etaje, iar acum alocăm banii din bugetul pe 2018”, a declarat Astrid Fodor.

Source

Ora de Sibiu