WhatsApp, inclus pe lista serviciilor de mesagerie blocate în China (Internet)

Recunoscut pentru controlul discreţionar pe care îl impune asupra mijloacelor de comunicare şi informare disponibile, Guvernul Chinez a decis blocarea sau limitarea accesului la numeroase website-uri şi reţele de socializare occidentale: Wikipedia, Twitter, Facebook, Instagram şi majoritatea serviciilor Google.

Parţial cenzurat în trecut, WhatsApp nu oferea utilizatorilor asiatici suport pentru apeluri video şi multe dintre funcţiile de bază, accesul în China fiind condiţionat de acceptarea practicilor de supraveghere şi interceptare a comunicaţiilor în formă text. Însă introducerea tehnologiilor de criptare face dificilă sau chiar imposibilă supravegherea în masă a comunicaţiilor.

Previzibil, consecinţa imediată este blocarea totală a accesului la serviciile WhatsApp, autorităţile forţând astfel reorientarea utilizatorilor către servicii locale de mesagerie. Principalul beneficiar este serviciul WeChat deţinut de Tencent, o companie locală care acceptă cu regularitate solicitări pentru furnizarea de informaţii către Guvernul Chinez.

Facebook, proprietarul WhatsApp, nu a oferit o poziţie oficială pe marginea deciziei care vine să pună capăt planurilor de expansiune în piaţa chineză, unde sunt deja blocate reţelele Facebook şi Instagram.

(…)

Cuvinte cheie: WhatsApp

Subiecte asemănătoare:
» WhatsApp va lansa o nouă aplicaţie
» WhatsApp va putea reda apelurile video în modul Picture-in-Picture
» Aplicaţia WhatsApp a fost blocată parţial în China
» WhatsApp permite acum aproape orice transferuri de fişiere între utilizatori
» WhatsApp introduce sistem de autentificare în doi paşi, pentru o mai bună protecţie a contului de utilizator

Articol original – WhatsApp, inclus pe lista serviciilor de mesagerie blocate în China, de pe site-ul go4it.ro


go4it.ro : Ultimele ştiri, articole şi produse

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More