Workshop Mircea Tiberian la Liceul de Muzică. Concert extraordinar la Sinagogă

„Bistriţa Armonia Jazz“, ediţia a III-a, continuă în perioada 21-22 septembrie 2017, cu workshopuri pentru cadre didactice, elevi şi tineri interesaţi să se perfecţioneze în studiul jazz-ului, sub coordonarea cunoscutului profesor, pianist și compozitor de jazz Mircea Tiberian.
Evenimentul este cofinanțat din bugetul local al muncipiului Bistrița

mircea tiberian workshop
Mircea Tiberian (n. 4 mai 1955) este un pianist și compozitor român de jazz.Născut la Cluj, pe data de 4 mai 1955, și-a petrecut copilaria și adolescența la Sibiu, iar în 1975 s-a mutat la București, unde trăiește și în prezent. În1980, a absolvit Conservatorul din București.

Printre premiile obținute de Mircea Tiberian se numără: Muzicianul Român al Anului (1987); Premiul Uniunii Compozitorilor pentru compoziție jazz (1990, 1996, 2000); Premiul pentru Întreaga Activitate Artistică (Asociația de jazz Napocensis, 2001)

Discografia sa cuprinde : ‘Magic Bird’, ‘Never Ending Story’, ‘Working Underground’, ‘Alone in Heaven’, ‘Hotel of Three Beginnings’, ‘Back To My Angel’, ‘Eleven’, ‘Viața lumii’ și ‘Trei lumini’. Acestora li se mai adaugă patru discuri împreună cu grupul ‘Interzone’, al cărui co-leader este Mircea Tiberian, alături de Maurice de Martin. În prezent Mircea Tiberian a mai scos „Cartea de muzica”(o cartecu caracter ironic dar si didactic despre ceea ce inseamna muzica si non muzica) si albumele ‘Ulysses'(in colaborare cu Chris Dahlgren si John Betsch)și ‘November’,realizarea grafică a copertelor aparținând Ioanei Ionescu Cildus (sursa: Wikipedia).

concert tiberian nadia trohin

Evenimentul se va încheia cu un concert extraordinar susținut de către c Mircea Tiberian împreună cu Nadia Trohin (voce), la Sinagoga Bistrița, în data de 22 septembrie, de la ora 18.30. Intrarea liberă, în limita locurilor din sală.

 

ObservatorBN

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More