StiriȘtiri județul Giurgiu

Zile și nopți ”de foc” pentru pompierii giurgiuveni, în week-endul ce a trecut

În perioada 07.04.2017 – 10.04.2017, subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  al judeţului Giurgiu au intervenit la 56 situații de urgență, astfel:

– 46 intervenții  ale  Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare și Descarcerare pentru acordarea primului ajutor medical. În cazul intervenţiilor SMURD, cele mai frecvente simptome prezentate de pacienți au fost:hipertensiune arterială, cefalee, vertij, tahicardie, traumatisme.

  • 1 intervenție pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă- localitatea Valea Dragului;
  • 1 intervenţie pentru asigurarea măsurilor PSI în cazul producerii unui accident rutier- localitatea Găiseni;
  • 1 intervenţie pentru asigurarea măsurilor PSI în cazul producerii unui accident rutier- localitatea Dîrvari;
  • 1 intervenție pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetație uscată- localitatea Ciorogârla;
  • 1 intervenție pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un apartament- municipiul Giurgiu;
  • 2 intervenţii pentru asigurarea măsurilor PSI în cazul producerii a două accidente rutiere- localitatea Grădiştea;
  • 1 intervenţie- accident rutier- localitatea Căscioarele;
  • 1 intervenţie pentru asigurarea măsurilor PSI- branşament de gaze rupt- municipiul Giurgiu;
  • 1 intervenție pentru deblocarea unui copil dintr-un apartament- municipiul Giurgiu.

 – În data de 07.04.2017, ora 08:34, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat, prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Valea Dragului pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă. La locul solicitării s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă și spumă aparţinând Gărzii de Intervenţie Colibaşi. După executarea recunoașterii, echipajele de pompieri au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars trei grinzi, tavanul unei camere, o canapea şi materiale textile. Cauza probabilă a incendiului: coş de fum necurăţat.

– În data de 07.04.2017, ora 08:40, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat, prin   intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Găiseni pentru asigurarea măsurilor PSI în cazul producerii unui accident rutier. La locul solicitării s-au deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă şi o ambulanţă SMURD aparținând Detaşamentului de pompieri Bolintin Deal. După executarea recunoașterii, pompierii au acționat pentru deconectarea bornelor bateriei autoturismului.

– În data de 07.04.2017, ora 20:57, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat, prin   intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Dîrvari pentru asigurarea măsurilor PSI în cazul producerii unui accident rutier dintre un TIR şi un autoturism. La locul solicitării s-au deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă şi o ambulanţă SMURD aparținând Detaşamentului de pompieri Bolintin Deal. Pompierii au intervenit pentru acordarea primului ajutor şoferului autoturismului, care ulterior a fost transportat la un spital din capitală.

– În data de 09.04.2017, ora 13:41, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat, prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în municipiul Giurgiu pentru  deblocarea uşii unui apartament în care se afla un copil lăsat singur. Pompierii au pătruns cu ajutorul autospecialei de salvări de la înălţime pe fereastra apartamentului, astfel deblocând uşa şi predând copilul în condiţii de siguranţăpărinţilor.

– În data de 09.04.2017, ora 17:03, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat, prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în municipiul Giurgiu pentru  asigurarea măsurilor PSI la un branşament de gaze rupt în urma unui accident rutier. La locul solicitării s-au deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de descarcerare din cadrul Detaşamentului de pompieri Giurgiu. Echipajele de pompieri au asigurat zona, iar o echipa a companiei de distribuţie gaze a oprit gazele.

– În data de 09.04.2017, ora 19:24, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat, prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Ciorogârla  pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă aparținând Detaşamentului de pompieri Bolintin Deal. După executarea recunoașterii, echipajul de pompieri a acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars aproximativ 150 mp vegetație uscată. Cauza probabilă a incendiului: foc deschis.

– În data de 09.04.2017, ora 23:09, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat, prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în municipiul Giurgiu pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament. La locul solicitării s-au deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă şi o ambulanţă SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Giurgiu. După executarea recunoașterii, echipajele de pompieri au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars materiale plastice şi masca chiuvetei din bucătărie. Cauza probabilă a incendiului: fumatul.

– În data de 09.04.2017, în intervalul orar 15:00-19:00, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat, prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Grădiştea pentru asigurarea măsurilor PSI în cazul producerii a două accidente rutiere fără victime încarcerate. Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Colibaşi au acționat pentru îndepărtarea resturilor materiale şi spălarea carosabilului.

– În data de 09.04.2017, ora 20:04, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat, prin   intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Căscioarele pentru asigurarea măsurilor PSI în cazul producerii unui accident rutier între două autoturisme. La locul solicitării s-au deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă şi o ambulanţă SMURD aparținând Detaşamentului de pompieri Bolintin Deal. Pompierii au intervenit pentru acordarea primului ajutor persoanelor aflate în cele două maşini, deconectarea bornelor bateriilor şi spălarea părţii carosabile. Victimele au fost preluate de un echipaj SAJ  şi transportate la spital.

De asemenea, echipajele subunităților din cadrul ISU “Vlașca” Giurgiu au executat 36 recunoașteri în teren având ca scop pregătirea personalului în vederea cunoașterii riscurilor asociate  obiectivelor din raioanele de intervenție, precum și educarea și instruirea utilizatorilor asupra modului de acțiune în cazul producerii unor situații de urgență.

COMPARTIMENTUL  INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

 

The post Zile și nopți ”de foc” pentru pompierii giurgiuveni, în week-endul ce a trecut appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.

Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine